Συμπτώματα κατάθλιψης

f:id:kostanti:20210311022657j:plain

γυναίκα με κατάθλιψη κάθεται στο πάτωμα

Τα δύο «βασικά» συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η χαμηλή διάθεση και η απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες. Εκτός από αυτά, οι γυναίκες μπορεί επίσης να βιώσουν αλλαγές στην όρεξη, προβλήματα ύπνου, κόπωση, αισθήματα ενοχής, προβλήματα συγκέντρωσης ή σκέψεις θανάτου.

Ενώ μόνο ένας ειδικευμένος πάροχος ψυχικής υγείας μπορεί να διαγνώσει την κατάθλιψη, υπάρχουν ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν εσείς ή κάποιος που σας ενδιαφέρει μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη.

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης μπορεί να είναι διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, ενώ μία γυναίκα μπορεί να δυσκολεύεται να σηκωθεί από το κρεβάτι, κάποια άλλη μπορεί να μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά κάθε μέρα χωρίς οι συνάδελφοί της να παρατηρούν κάτι ασυνήθιστο.

Και μερικές φορές τα συμπτώματα που μοιάζουν με κατάθλιψη δεν είναι πραγματικά κατάθλιψη. Ζητήματα χρήσης ουσιών, ιατρικά προβλήματα, παρενέργειες φαρμάκων ή άλλες καταστάσεις ψυχικής υγείας μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα που μοιάζουν με την κατάθλιψη. Σημάδια και συμπτώματα

Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι καταθλιπτικών διαταραχών, μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και διαρκής καταθλιπτική διαταραχή, αντιμετωπίζουν συχνά τον ίδιο τύπο συμπτωμάτων, αλλά συνήθως είναι λιγότερο σοβαρά και διαρκούν περισσότερο.

Υπάρχουν πάνω από 1.000 διαφορετικοί συνδυασμοί συμπτωμάτων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάγνωση μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής.

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΙΜΗ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΥΟ

Καταθλιπτική διάθεση

Η καταθλιπτική διάθεση είναι συνεπής τόσο με τη μείζονα κατάθλιψη όσο και με την διαρκή κατάθλιψη Στη μείζονα κατάθλιψη, ένα άτομο αισθάνεται κατάθλιψη τις περισσότερες ημέρες. Τα παιδιά ή οι έφηβοι, από την άλλη πλευρά, μπορεί να φαίνονται πιο ευέξαπτα.

Μία γυναίκα με καταθλιπτική διάθεση μπορεί να αναφέρει ότι αισθάνεται λυπημένη ή «κενή» ή μπορεί να κλαίει συχνά. Η χαμηλή διάθεση είναι ένα από τα δύο βασικά συμπτώματα που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της κατάθλιψης. Οι γυναίκες με διαρκή κατάθλιψη βιώνουν μια καταθλιπτική διάθεση περισσότερες ημέρες και για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Όπως και με τη μείζονα, τα παιδιά με διαρκή κατάθλιψη μπορεί να εμφανίζονται πιο ευέξαπτα.

Μειωμένο ενδιαφέρον

Το δεύτερο βασικό σύμπτωμα της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής είναι το μειωμένο ενδιαφέρον ή η ευχαρίστηση για πράγματα που κάποτε απολαμβάνατε και ονομάζεται αχεδονία. Το μειωμένο ενδιαφέρον είναι διαφορετικό από την απάθεια.

Ενώ η απάθεια αναφέρεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος και κινήτρου, η αναισθησία είναι η έλλειψη συναισθήματος, συγκεκριμένα, της ευχαρίστησης. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο να βιώνει απάθεια και αναισθησία ταυτόχρονα.